Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Iedere inwoner van de gemeente Heerde kan een beroep doen op hulp en/of ondersteuning van de VHD. We bezorgen warme maaltijden aan huis bij een grote groep ouderen, bezoeken mensen thuis en houden ze gezelschap, doen samen boodschappen met de hulpvrager, (begeleidend) autovervoer, enzovoort, enzovoort.
Alle vormen van hulpverlening zijn ondergebracht in één van onze projecten.

Zo krijgt u hulp
Alle hulpaanvragen lopen via het centrale meldpunt van de telefonische hulpdienst 0578-692525.
Dit nummer is iedere werkdag te bereiken tussen 09.00-12.00 uur. (dus niet op zaterdag en zondag!)
U krijgt één van onze vrijwillig(st)ers aan de lijn aan wie u de hulpvraag kunt voorleggen.
Uw vraag wordt met de grootste vertrouwelijkheid behandeld. De telefonist(e) gaat vervolgens voor u aan de slag en probeert een vrijwilliger te vinden die u de gevraagde noodzakelijke hulp kan bieden. Als hij/zij van mening is dat de VHD u niet van dienst kan zijn of dat uw hulpvraag niet past binnen de dienstverlening van de VHD, gaat hij/zij op zoek naar een vervangende instantie of organisatie en zal u vervolgens daar naar doorverwijzen. U wordt hoe dan ook altijd teruggebeld door de telefonist(e) en voor zover van toepassing door de vrijwilliger die u de hulp gaat aanbieden.

Kosten:
In principe is alle hulpverlening gratis, met uitzondering van de vervoerskosten.
Als een vrijwilliger voor u gaat autorijden bent u hem/haar daarvoor € 0,25 per gereden kilometer verschuldigd. Dat wil zeggen vanaf het adres van de vrijwilliger naar uw huis, het doel van de reis en weer terug. Voor kleine ritjes binnen Heerde geldt een startbedrag van € 1,00.
Dit geldt voor alle projecten, behalve Tafeltje Dekje.