SeniorWeb

SeniorWeb Heerde / Wapenveld

logo_seniorweb_heerde_wapenveld.jpg

SeniorWeb is een landelijke vereniging met 150.000 leden, ruim 500 leslocaties en 2.800 vrijwilligers. Sinds 1996 actief met als doel de digitale wereld begrijpelijk te maken, zodat iedereen het gemak en het plezier van computer en internet kan ervaren.

Of u nu uw digitale vaardigheden wilt ontwikkelen, op zoek bent naar praktische oplossingen of naar achtergrondinformatie: SeniorWeb helpt u verder. Wij leggen u alles stap voor stap uit. Bijvoorbeeld over onderwerpen als Windows 11, tablets en smartphones, WhatsApp, veilig internetten en meer.

Voor computercursussen bij u in de buurt is er de leslocatie SeniorWeb Heerde / Wapenveld als project van de Vrijwillige Hulpdienst Heerde met een 15 tal enthousiaste vrijwilligers.

Wat doet SeniorWeb Heerde / Wapenveld?

Maandelijks Digitaal Café
In samenwerking met de Bibliotheek Noord-Veluwe organiseren we het maandelijks Digitaal Café. Een informatieve bijeenkomst met een aansprekend, luchtig onderwerp met interactieve presentatie waarbij deelnemers iets opsteken, elkaar ontmoeten en gezelligheid ervaren.
Maandelijks op donderdagmiddag van 14:00 – 16:00 uur in Dorpshuis de Heerd in Heerde.

Wekelijks inloopspreekuur
In samenwerking met de Bibliotheek Noord-Veluwe houden is er elke woensdagmiddag van 14.00-17.00 uur een inloopspreekuur in Dorpshuis De Heerd. Een vrijwilliger van SeniorWeb is op die middag aanwezig van 16.30-17.00 uur.

Gebruikersgroepen
Een groep bestaat uit 3 – 6 deelnemers die allen een bepaalde basisvaardigheid hebben in het gebruik van computer, tablet of smartphone. De groep bepaalt de onderwerpen die voorbereid worden door één van de deelnemers of de groepsleider.

Individuele hulp
Voor specifieke vragen over het gebruik van digitale apparatuur, programma’s of apps wordt individuele hulp aangeboden op één van onze leslocaties of bij de aanvrager thuis.

Vrijwilligersbijeenkomsten
Regelmatig zijn er vrijwilligersbijeenkomsten waar ervaringen en plannen met elkaar worden gedeeld. Aansluitend is er vaak een presentatie over een actueel onderwerp om de kennis op peil te houden in deze snel veranderende digitale omgeving.

Contact:
Als u vragen heeft of meer informatie wilt ontvangen over onze dienstverlening of belangtelling heeft om vrijwilliger te worden, neem dan contact op met Gerrit van Suijdam, tel. 06 – 538 200 39 of stuur een bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.